Ciecierzyca to jeden z moich ulubionych strączków. Nie mogłam zatem przejść obojętnie obok kotleciorków, które mają ciekawy skład. Ciecierzyca, bób, bataty, przyprawy, woda i olej. Zero aromatów, konserwantów i innych składników o tajemniczych nazwach. Duży plus za świetny skład. W opakowaniu jest osiem małych kotlecików. Z powodzeniem wystarczą [...]
[...] śródziemnomorska - charakterystyka, wpływ na zdrowie Dieta DASH - zasady, efekty. Najzdrowsza dieta w rankingu USA Nordyckie podejście do jedzenia Dieta nordycka nie jest kolejną modą, ale tradycyjną dietą, którą cieszą się mieszkańcy Finlandii, Danii, Islandii, Szwecji i Norwegii. Podobnie jak dieta śródziemnomorska, zawiera dużo produktów [...]
[...] majonezu. Może nie jestem koneserem tego dodatku, ale osobiście nie wychwyciłam żadnej różnicy. Konsystencja jest taka, jak powinna, nieco zwarta i aksamitna. Skład Woda, olej rzepakowy (30%), musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, cukier, sól, przyprawy), skrobia modyfikowana, ocet winny biały, cukier, sól, stabilizator: guma [...]
[...] różne orzechy. Jest to bardzo wdzięczny produkt, ponieważ może stanowić smaczną przekąskę do chrupania, być dodatkiem do dań na słodko i do wytrawnych. Awokado Awokado to kolejne bardzo dobre źródło tłuszczu. Ma kremową konsystencję i dość neutralny smak, dlatego może być dodatkiem do różnych past, sałatek itp. Pasuje niemal do wszystkiego. [...]
[...] i brak konserwantów FITMEAL przygotowywane są z najwyższej jakości składników. Znajdziemy tu między innymi chudy filet z kurczaka, jako doskonałe źródło białka oraz olej rzepakowy, bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe. Każdy posiłek to około 420 gramów czystych doznań kulinarnych, które dostarczają ponad 550 kcal. To sprawia, że gotowe [...]
[...] patelni. Upierając się, żeby znaleźć jakieś zalety, można wspomnieć, że mają dość zwartą konsystencję, nie rozpadają i są jednolite. Na tym jednak koniec zalet. Skład Woda, olej rzepakowy, białko sojowe 8,5%, substancje zagęszczające: przetworzone wodorosty morskie z gatunku Euchema, konjac; aromaty, warzywa suszone (cebula, czosnek), emulgator: [...]
Wege pasta w stylu greckim z serii Vemondo, to pasta mająca nawiązywać swoim składem do kuchni krajów śródziemnomorskich. Producenci zdecydowali się wykorzystać tutaj dwa rodzaje cukinii (żółtą i zieloną), oliwki, soczewicę zieloną i różne przyprawy.
[...] możesz to potraktować jako lekką przekąskę, kolację, lub właśnie dodać wspomniane wcześniej źródło węglowodanów. Skład dania jest przyzwoity - same warzywa, przyprawy, nieco oleju. Jedyne, do czego można się przyczepić, to dodatek cukru. Producent spokojnie mógłby z niego zrezygnować, ale też nie jest go aż tak dużo, więc jeśli na co dzień masz [...]
Zimą świetnie się sprawdzają dania rozgrzewające, czyli zupy, gulasze, tzw. dania jednogarnkowe. Fasolkę z tofu w sosie pomidorowym z Go Vege śmiało można zaliczyć do jednego z takich dań.
[...] jest mdły. Wyraźnie wyczuć można też słonecznik, który jest w całych kawałkach i apetycznie chrupie. Skład Soczewica gotowana żółta 30% (soczewica, woda), cukinia 20%, woda, olej rzepakowy, cebula suszona, nasiona słonecznika 5,5%, pasteryzowane wędzone tofu (woda, ziarna soi, dym wędzarniczy z drewna bukowego, substancje wiążące: chlorek wapnia, [...]
[...] którego jest tutaj całkiem dużo. Z pewnością docenią to osoby, które szukają produktów wysokobiałkowych, by móc uzupełnić swoją dietę. Skład Woda, białko grochu 21%, olej rzepakowy, stabilizator: metyloceluloza, naturalne aromaty, skrobia ziemniaczana, białko z pestek dyni, suszony czosnek, suszona cebula, błonnik bambusowy, sól, suszony [...]
[...] podkreśla, że jest zbyt mało badań na jego temat i jeśli jest taka możliwość, to lepiej wybierać produkty bez tego związku. Skład Woda, izolowane białko sojowe 8,8%, olej rzepakowy, teksturowane białko sojowe 6,5%, gluten pszenny 5,2%, mąka ryżowa, sól, aromaty, substancja zagęszczająca: karagen, emulgator: metyloceluloza, przyprawy 0,7% [...]
[...] że nie ma ich tam aż tak dużo. Spoglądając na skład, nie ma się za bardzo do czego przyczepić. No może poza dodatkiem cukru trzcinowego, nie jest go jednak aż tak dużo. Kolejnym plusem dania jest jego kaloryczność - tylko 165 kcal w 100 g. Czyli 462 kcal w całym opakowaniu. I choć producent napisał na opakowaniu, że są to dwie porcje, to ja [...]
[...] na bazie jogurtu kokosowego... Sos nie jest idealnie gładki ze względu na dodany czosnek, ale to akurat jest jego zaletą. Nie jest też zbyt intensywny w smaku. Skład Woda, olej rzepakowy, czosnek (5,5%), cukier, cebula, skrobia modyfikowana kukurydziana, ocet spirytusowy, sól, gorczyca, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sok cytrynowy z [...]
[...] które nie mają czasu gotować, ale dbają o zdrową i zróżnicowaną dietę. Skład kuskus perłowy 34%, fasolka szparagowa 17%, marchew 17%, ananas 7%, orzeszki arachidowe 5%, olej rzepakowy, sos sojowy (soja, pszenica), ekstrakt z miąższu kokosa (ekstrakt z kokosa, woda), rodzynki 2,8%, woda, koncentrat soku jabłkowego, sok z limonki, sól [...]
[...] dominują przyprawy, ale to normalna cecha orientalnych dań. Są dość kruche, ale nie rozpadają się na widelcu. Skład Ciecierzyca namoczona 68%, cebula mrożona 9,7%, olej rzepakowy, białko grochowe, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana, natka pietruszki suszona, sól, kolendra 0,5%, czosnek granulowany, substancja spulchniająca: [...]
[...] żadnych sztucznych dodatków, ulepszaczy smaku czy zapachu. To zdecydowanie duży plus tego dania. Skład Woda, teksturowane białko pszenicy (białko pszenne, mąka pszenna), olej rzepakowy, papryka suszona, kolendra, kmin rzymski, czosnek suszony, papryka chili suszona, kurkuma, koper włoski, cynamon, goździki, imbir suszony, kminek, aromaty [...]